středa 28. října 2009

Vánoční Bob Dylan ?!


Noční můra mnohých hudebních posluchačů se stala skutečností - Bob Dylan nahrál a nazpíval (tedy spíš nachrchlal) ve svých 68 letech své první vánoční album - Christmas In The Heart. Výtěžek z jeho prodeje by měl jít na charitu. A dopadlo to opravdu tak špatně?

Vůbec ne. Samozřejmě, že ve formě z 60. a 70. let Bob už nikdy nebude a to by si měli uvědomit i všichni jeho kritici. Hudebně není albu absolutně co vytknout. Nástroje jsou všechny pěkně harmonicky sladěny, "backing vocals" zní velmi příjemně (skoro až připomínají 50s nahrávky Deana Martina) a Bob sice v určitých pasážích dost hlasově ujíždí, ale to je pochopitelné, vzhledem k jeho věku a minulé životosprávě.

A co že na albu najdeme za songy? Milovníci swingových Vánoc budou určitě potěšeni. Na placce naleznou všechny zásadní skladby amerických vánočních svátků. Poslechnout si můžeme dnes již klasické písně jako Winter Wonderland, Little Drummer Boy či Silver Bells, ale také koledy Adeleste Fideles nebo O'Little Town of Bethlehem.

Ano, Martin, Crosby ani Sinatra to není, ale Dylan dokáže oněm songům vtisknout i přes jejich jazzový původ atmosféru folk rocku a blues, což je dozajista umění. Lidi s velkým sociálním cítěním navíc jistě potěší, že Bob desku nahrál proto, aby pomohl chudým Američanům. Inu, je na Vás, zda si Christmas In The Heart koupíte a zároveň tak přispějete svojí troškou do mlýna. Vždyť Vánoce jsou od toho, aby si lidé pomáhali...

Žádné komentáře:

Okomentovat