sobota 6. února 2010

Overdose


 Normálně všelijaké výběrovky nebo bestofky fakt nemusím a vyhledávám je pouze v případě krajní nouze (tj. nic jiného k dostání není), ale tenhle týden se mi dostala do spárů kompilace, která stojí za zmínku - Overdose of Heavy Psych.

Jedná se o produkt nijak zvlášť známého vydavatelství Arf Arf, který upoutá už na první pohled. Cover (viz. nad článkem) je totiž velice vyvedený, možná nejpovedenější, co jsem u podobných kompilací viděl, a vzhledem k názvu i obsahu alba sedne takříkajíc jako "prdel na hrnec".

Hlavní je však obsah. Pětadvacet velmi raritních skladeb zavede člověka hluboko do tajů a zákoutí (garážové) heavy psychedelie šedesátých let. Energické skladby střídají ty vážnější teměř s takovou pravidelností, jako se den mění v noc a naopak.

Za velmi záslužné považuji i fakt, že Overdose of Heavy Psych nabízí tvorbu interpretů, kteří jsou z naprosté většiny neznámí. Z oněch pár "provařenějších" interpretů lze uvést třeba Twentieth Century Zoo, The Firebirds (na albu najdeme šest jejich songů tvořící víceméně souvislý celek) nebo o něco méně známější Powered By Love. Skladby od obou těchto zmíněných artistů patří mezi vůbec nejlepší, které se na albu nacházejí. Z neznámých věcí osobně vyzdvihuji  kapelu Colder Children a jejich Memories a HLAVNĚ Graf Zepplin - You're In My Mind.

Na závěr jedno malé uvědomění - díky mým předsudkům k podobným kompilacím mi mezi prsty uniká spousta kvalitního materiálu. V tomhle se musím napravit a začít shánět, seč to dá. :))

Tracklist:
1.The Orange Wedge - From The Womb To The Tomb
2. The Quiet Jungle - Everything
3. Twentieth Century Zoo - You Don't Remember
4. The Fumin' Humins - Relative Distance
5. Powered By Love - Powered By Love
6. The Crystal Rain - You And Me
7. ESB - Mushroom People
8. Colder Children - Memories
9. The Kollection - Savage Lost
10. Kindred Spirit - Blue Avenue
11. Blu-Eregbus - Plastic Year
12. The Shadows of Time - Search Your Soul
13. Graf Zepplin - You're In My Mind
14. Kiriae Crucible - Salem Witchtrial
15. Boston Tea Party - My Daze
16. Paraphernalia - Watch Out
17. IRA - Dooley Vs. The Ferris Wheel
18. Loose Endz - Easy Rider
19. The Glass Sun, Sabrosos Del Merengue - Silence of the Morning
20. Firebirds - Reflections
21. Firebirds - No Tomorrows
22. Firebirds - Gypsy Fire
23. Firebirds - Free Bass
24. Firebirds - Free Fuzz
25. Firebirds - Free Drum

8/10





Žádné komentáře:

Okomentovat