úterý 10. srpna 2010

Eire Apparent

Eire Apparent jest pro mě osobně nedávno objevenou severoirskou kapelou (thx Technicolor), která se může chlubit jak velmi slušným instrumentálním základem, tak zároveň citem pro melodii.

Nejznámější věcí od těchto kluků z Belfastu je zřejmě song Yes, I Need Someone s fantasticky nářezovým garážovým úvodem a neméně povedeným melodickým zbytkem. Všudypřítomné ostré kytary si zde užijí i kytaroví onanisté (ano, já).



Ani další písně z alba Sunrise nejsou k zahození, ale v porovnání s výše zmíněnou skladbou je to něco jako měřit Matterhorn s Mt. Everestem. Za zmínku stojí hlavně The Clown (ten je kvalitou první skladbě nejblíže). Ostatní písně jsou pak spíše mixem psychpopu, R&B a sunshine. Tudíž nic extra žíly trhajícího.



Celé Sunrise nicméně stojí za minimálně jeden souvislý poslech s tím, že minimálně Yes, I Need Someone si budete přehrávat několikrát.

Personal rating: 6,5/10

6 komentářů:

  1. http://www.mediafire.com/?1xu5mdnmmnm

    OdpovědětVymazat
  2. No, špatné to není. Teda mně osobně se líbí o trochu více The Clown, asi kvůli tý šílený kejtřině, ale popravdě: takových skupin je, zvláště na techwebsoundu hodně. Tím nechci sbochybňovat jejich kvalitu, ale víš jak to myslím. Nic megaoriginálního. :)

    OdpovědětVymazat
  3. To album je v některých pasážích až nuda. Ó jak já nemusím ten tuctový šablonovitý 60s pop bez nápadu.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, snažim se dopátrat, kdo kreslil ty plakáty k fillmore, který máš tady nalevo. Byl to bill nebo kdo? Dík :)

    OdpovědětVymazat
  5. Bill nekreslil. To byl jenom producent, přes něj šla většina rockových koncertů v SF. Nejznámější kreslíř plakátů je asi Rick Griffin nebo Wes Wilson.

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuju! Teď už vim-měla jsem na mysli plakáty Wilsona, ty jsou prostě dokonalý. Jinak ještě jeden dík za blog vůbec, až budu mít čas, tak si ho celej pročtu od začátku do konce, protože vypadá fakt užitečně a zajmavě 8-)

    OdpovědětVymazat