sobota 24. října 2009

Ultimate Spinach - Ultimate Spinach


Povinnost pro každého milovníka psychedelické hudby. Bostonská kapela Ultimate Spinach (pěkný název, že?) je neprávem zapomenutou, ale vynikající kapelou, která se, tak jako mnoho jiných skupin té doby, nábala hudebně experimentovat. Jeden takový hudební pokus nám nabízí hned jejich první, eponymní album, které vyšlo v roce 1967.

Na něm si mezi devíti skladbami přijdou na své výše zmiňovaní milovnící 60. let se vším všudy, lidé, co hledají v hudbě něco nového, originálního, dosud neuplatněného.
Na desce nalezneme jednu dlouhou psychedelickou baladu - (Ballad Of) The Hip Death Goddess, kladoucí důraz na atmosféru, kterou vytváří v prvé řadě nástroje, ale i tajemný, poutavý, charismatický hlas zpěvačky Barbary Hudson. Skladby jako Ego Trip nebo Your Head Is Reeling naproti tomu kladou důraz na text popisující zážitky, kterých se dostává pod vlivem psychedelických drog.

Na první desce zkrátka nalezneme vše, čím se tehdejší doba vyznačovala. Je to vlastně takových pět let americké psychedelie v jednom albu, což z něj dělá unikát, i když neprávem opomíjený.
Naprosto zásadní věc, která by neměla chybět ve sbírce žádného 60s fandy.

Info:

wiki


(Ballad Of) The Hip Death Goddess puštěná z desky (závidím!).


(Tuto moji recenzi si lze přečíst v nezměněné podobě i na www.cdklub.net)

Žádné komentáře:

Okomentovat